Ne boste verjeli, kaj si je na slovenski avtocesti privoščil voznik Porscheja

6. 9. 2023 | STA
Deli
Ne boste verjeli, kaj si je na slovenski avtocesti privoščil voznik Porscheja (foto: BoBo)
BoBo

Na koncu pa mu globa najbrž niti ni predstavljala prevelikega bremena ...

Policisti koprske policijske uprave so v torek oglobili francoskega voznika, ki je po primorski avtocesti vozil za reševalnim vozilom na nujni vožnji.

Kot so zapisali v dnevnem sporočilu za javnost, so jih v torek reševalci reševalnega vozila na nujni vožnji obvestili, da za njimi v smeri z Vrhnike proti Kopru vozi avtomobil znamke Porsche s francoskimi registrskimi tablicami. Policisti so 51-letnega državljana Francije izsledili pri Razdrtem in mu izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Policisti dodajajo, da je leta 2021 noveliran zakon o pravilih cestnega prometa predvidel globo tudi za tiste, ki pri nujni vožnji ovirajo intervencijska vozila.

Za neupoštevanje posebnih svetlobnih in zvočnih znakov, nameščenih na vozilih s prednostjo, znaša globa za voznika 300 evrov. Prav tako je s 300 evri kaznovana priključitev intervencijskemu vozilu in prehitevanje. S 160 evri se kaznuje oponašanje intervencijskih vozil s posebnimi svetlobnimi in zvočnimi znaki na vozilih, ki teh ne smejo uporabljati. Predpisana globa za nepravilno razvrščeno vozilo ob zastoju na avtocesti ali hitri cesti pa je 200 evrov, so našteli na koprski policijski upravi.

Preberite še: Uf, Japonci bodo z njim konkurirali tudi Rolls-Royceu!

BONUS VIDEO: Kontroverzen tako na pogled kot tudi za volanom, novi BMW M2 bo mnoge razočaral, še več jih bo navdušil!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol