Škandal pri ADACovi nagradi Rumeni angel!

20. 1. 2014
Deli
Škandal pri ADACovi nagradi Rumeni angel!

Nemški avtomobilski klub ADAC je v Münchnu podelil nagrade Rumeni angel za leto 2014.

Ponovno je izstopal Volkswagen in se odlično odrezal v kar treh kategorijah: Golf je osvojil naslov najbolj priljubljeni avtomobil v Nemčiji, model e-up! je prejel ugledno ADAC-evo nagrado v kategoriji eko avtomobil, Sharan pa je bil izbran za najboljši družinski avtomobil.

Najbolj priljubljeni avtomobil v Nemčiji so izbirali bralci oziroma obiskovalci z glasovanjem. Okoli 19 milijonov bralcev revije ADAC Motorwelt in obiskovalcev ADAC-evega spletnega portala je bilo povabljenih, da med novimi modeli preteklega leta izberejo svoje favorite.

Kmalu po izboru so prišle v javnost govorice, da z izborom oziroma glasovanjem ni bilo vse v redu, ki pa so jih pri ADAC najprej odločno zanikali. A govorice niso potihnile in sledilo je priznanje: Michael Ramstetter, vodja komunikacij pri ADAC in urednik njihovega klubskega glasila naj bi manipuliral z glasovi in njihovo število umetno povečal - ni pa jasno, ali je s tem vplival na vrstni red ali pa je le želel prikazati, da v izboru sodeluje več bralcev oziroma članov ADAC, kot je previjo pri ADAC.

Pri ADAC so napovedali preiskavo, saj gre za izjemno pomebno in močno organizacijo - dovolj pomembno, da sta se ob škandal obregnila nudi Angela Merkel in nemški prometni minister.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol