Ruskih bogatašev ne zanima vojna, raje kupujejo prestižne avtomobile

Ruskih bogatašev ne zanima vojna, raje kupujejo prestižne avtomobile (foto: Profimedia)
Profimedia

Lansko leto so pokupili skoraj tretjino več novih in rekordno število rabljenih štirikolesnikov zvenečih znamk.

Vojna in izčrpano gospodarstvo očitno ne prideta do živega ruskim bogatašem, ki svoj tako ali drugače  pridobljen denar radi usmerjajo v nakupe dragih avtomobilov. Po podatkih agencije Autostat je bilo lansko leto na ruskem trgu prodanih 447 avtomobilov prestižnih znamk, kar je 30 odstotkov več kot predlani.

Pri tem se agencija zanaša na dostopne uradne podatke, iz katerih izhaja, da so petične kupce najbolj privlačile znamke Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce, Maserati, Ferrari in Aston Martin. Med modeli je absolutni zmagovalec Lamborghini Urus, ki mu sledita Bentley Bentayga in Rolls-Royce Cullinan.

Profimedia

Še v večji meri so se ruski kupci z debelimi denarnicami  odločali za rabljene prestižne avtomobile in lansko leto so z 2.184 primerki postavili rekord v vsej zgodovini ruskega trga, kjer je rast prodaje prisotna že zadnjih sedem let.

Po podatki Autostata so se lani med rabljenim prestižnimi avtomobili največ odločali za znamko Bentley, najbolj pa so se ogrevali za model Continental GT. Na zmagovalnem odru sta tudi Maserati in Rolls-Royce, medtem ko peterico najboljših zaokrožujeta Lamborghini in Ferrari.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol