Saab 9-4X

9. 11. 2010
Deli

Po več kot letu dni odlašanja so Švedi vendarle predstavili svoj novi adut. Novi SUV se oblikovno zgleduje po konceptu Aero X, Saab pa zanj obljublja vozne lastnosti limuzine.

Pogon je štirikolesni XWD, pod motornim pokrovom na prihajajočem avtomobilskem salonu v Los Angelesu premierno predstavljenega mehkega terenca pa bo trilitrski šestvaljnik z močjo 195 kilovatov, 302 Nm, pospeškom od 0 do 100 km/h v devetih sekundah in največjo hitrostjo 210 kilometrov na uro ali 2, 8-litrski prisilno polnjeni šestvaljnik z 221 kilovati moči, 400 Nm navora, 8, 3-sekundnim pospeškom in največjo hitrostjo 230 kilometrov na uro.

Evropska prodaja Saabovega novinca se bo začela avgusta prihodnjega leta. V notranjosti bo potnike pričakala za Saab zelo značilna kabina z zelo bogato opremo, ki bo vključevala električno nastavljive sedeže, zložljivi naslonjali zadnje sedežne klopi, osempalčni zaslon, občutljiv za dotik, Bosov kanalni sistem desetih zvočnikov 5.1 in pomnilnik velikosti 10 GB. Več podatkov, tudi tistih o porabi goriva, bo znanih v prihodnjih mesecih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol