Še vedno najmanjši v družini, a pametnejši in električen

Transit Courier je novi član družine dostavnikov pri Ford Pro, jeseni najprej prihaja z bencinskimi in dizelskimi motorji, prihodnje leto tudi z električnim pogonom.

Kompaktni dostavnik je v novi  generacijski izvedbi postal večji; v dolžino meri 4,34 metra, nakladalna prostornina se je v primerjavi s predhodnikom povečala za četrtino na 2,9 kubičnega metra in sprejme dve evropaleti. Z novo loputo v predelni steni in zložljivim sovoznikovim sedežem je tovorni prostor mogoče tudi povečati in po potrebi omogoča prevoz do 2,6 metra dolgih desk ali cevi.

Električni E-Transit Courier lahko naloži do 700 kilogramov in vleče prikolice do 750 kilogramov. Spredaj je 44-litrski predal za shranjevanje, ki ponuja prostor za polnilni kabel ali druge majhne predmete. Na hitri polnilnici je lahko baterija od 10 do 80 odstotkov napolnjena v manj kot 35 minutah, v slabih šestih urah pa z uporabo 11 kW polnilne moči. Motor ima moč 100 kW (136 KM) in omogoča največjo hitrost 145 km/h ter vožnjo z enim pedalom.

Popolnoma novi E-Transit Courier se bo javnosti prvič predstavil na salonu gospodarskih vozil v Birminghamu v Veliki Britaniji od 18. do 20. aprila, proizvodnja v Fordovi romunski tovarni v Craiovi pa bo predvidoma stekla leta 2024. Kupci bodo lahko različice Transita Courierja z bencinskim in dizelskim motorjem naročili od poletja 2023, dobave pa bodo sledile pred koncem leta.

Preberite še: Podobnost ni naključna. Pod kožo sta enaka!

Priporočamo za ogled:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol