Še zadnji s sklopko ...

18. 5. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Zdi se, kot da vse stvari, ki so bile sinonim za športne avtomobile, počasi izginjajo s tega planeta, tudi ročni menjalniki. Tako je videti Minijev labodji spev.

Zadnji Mini z ročnim menjalnikom bo nosil oznako John Cooper Works 1to6 (1 do 6). Slednja oznaka seveda označuje število prestav, skozi katere se bo sprehajal voznik. Na ta način se, kot pravijo pri Miniju, poklanjajo bogati športni zgodovini Minija in skušajo še poudariti vozne lastnosti, značilne za britansko znamko.

Poznanih 170 kilovatov moči (231 KM) se na cesto prenaša prek mehanskega, ročnega menjalnika in sprednjih koles. Pri Miniju obljubljajo odlične vozne lastnosti, ki bodo vozniku dajale občutek, kot da se vozi v go-kartu. Drugih tehničnih sprememb ne navajajo.

So pa, kot pritiče omejeni seriji, to tudi ustrezno označili. Vsak avto bo opremljen s posebno značko, na kateri bo pisalo, da gre za enega izmed 999 primerkov. Elegantna črna zunanjost bo kompletirana s športnimi, okrasnimi nalepkami in logotipom »1to6«.

Avto bo javnosti uradno predstavljen na 24-urni dirki na Nürburgringu 20. maja, v prodajne salone pa bo zapeljal septembra. Kljub temu da pri Miniju pravijo, da gre za njihov zadnji avto, je jasno, da se zarečenega kruha največ poje. Vsi skupaj seveda upamo, da se ga bodo Britanci najedli v izobilju.

Preberite še: Še en proizvajalec bi lahko na cesto vrnil legendarno ime. Ali morda prihaja nova Celica?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol