Seat je napovedal devet finalistov za ime novega terenca

4. 8. 2017
Deli
Seat je napovedal devet finalistov za ime novega terenca (foto: Seat)
Seat

Seat je vstopil v naslednji krog izbora imena za novega športnega terenca, zaščitil pa je tudi ime za električni Seat.

Imena, med katerimi bodo izbrali vsaj tri finaliste in jih 12. septembra prepustili javnemu glasovanju, so Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco in Teide. Seveda se za vsemi predlogi skrivajo španska geografska imena.

Seat je registriral tudi ime Born, ki bo, verjetno v kombinaciji s črko 'E', označevalo njegov novi električni avtomobil. El Born je sicer živahna in priljubljena četrt Barcelone, ki je idealna ne le za poimenovanje avtomobila, ampak tudi za njegovo preskušanje v gostem mestnem prometu. Seat se bo s tem imenom sicer nekoliko oddaljil od tradicije, saj El Born ni naselje, ampak le njegov del, s čimer bi lahko poudarili, da gre za posebno linijo ali celo podznamko elektrificiranih avtomobilov.

Seat Born, E-Born ali Born-E, kakor se bo pač imenoval, bo zasnovan na Volkswagnovi koncernski platformi za električna vozila MEB, in bo na ceste zapeljal enkrat po letu 2020. S tem sicer ne bo prvi električni Seat, saj v Barceloni pripravljajo električno različico malčka Mii, ki bo na ceste predvidoma zapeljala leta 2019.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol