Škoda počasi odmika tančice ...

27. 9. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Do uradnega razkritja novega Kodiaqa je še nekaj dni, Škoda pa počasi razkriva nekatere oblikovalske podrobnosti.

Danes so namreč objavili skice, ki še bolj konkretno nakazujejo, kako naj bi bil videti novi Kodiaq. Predvsem glede sprednjega dela avtomobila in zadnjih žarometov. Spredaj ni nikakršnih presenečenj. Dvojna žarometa in prepoznavna maska - vse to je bilo jasno že s fotografij zamaskiranih prototipov.

Škoda

Nekaj več novosti se zdi na zadnjem delu, kjer je na nekaterih skicah moč videti svetlobno črto, ki povezuje zadnji luči. V vsakem primeru pa bo treba za bolj natančno predstavo, kako bo videti novi Kodiaq, počakati še nekaj dni.

Škoda

Jasno je že, da bosta za pogon služila 1.5 in 2.0 TSI motorja ter 2.0 TDI, na voljo pa bo tudi priključni hibrid. Poslavlja se ročni menjalnik, povsem pa so pri Škodi tudi že razgalili notranjost, ki so jo, skupaj s Superbovo, predstavili pred časom. Novi Kodiaq bo tudi, ob sicer nespremenjeni medosni razdalji, večji od predhodnika in bo posledično ponujal še več prostornosti in udobja.

Škoda

Škoda je pred kratkim praznovala tudi lep jubilej, ko je s proizvodnih trakov zapeljal njihov tri milijonti SUV. Priročno je bil to ravno črni Kodiaq Sportline, avto, ki se po več kot 800.000 prodanih primerkih sedaj torej poslavlja in bo prepustil mesto (šele) drugi generaciji tega modela. Ampak, kot že rečeno. Vse bo jasno v kratkem.

Preberite še: Nemci množično po subvencije

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol