Škodini dijaki pripravljajo kabriolet na osnovi Karoqa

4. 5. 2018
Deli

Dijaki Škodine poklicne šole iz Mlade Boleslav so že petič pripravili študijo na osnovi enega od Škodinih serijskih modelov. Za osnovo študije z delovnim imenom Azubi Concept Car ŠKODA KAROQ so tokrat, kot že ime navaja, vzeli Škodo Karoq in jo predelali v kabriolet.

Dijaška študija je sicer še v delovni fazi, saj jo bodo javnosti predstavili junija, a se v njej že lahko vidijo dokončne oblike kabrioleta, ki bo z dolžino 4,382, širino 1,811 in medosno razdaljo 2,638 metra povsem ustrezal meram serijskega Karoqa. Po drugi strani bo slonel na podvozju Škode Octavie RS, zato bo njegovo dno precej bliže cesti.

Skupina 23 dijakov je snovanje kabrioleta pod nadzorom učiteljev zastavila že oktobra lani, januarja pa so začeli predelavo avtomobila. Najbolj obsežni so bili seveda posegi v karoserijo. Ko so Škodi Karoq odrezali streho, so se lotili prilagoditve vrat, potem pa tudi izdelave novega pokrova za prtljažnik. Ta je zahtevala tudi obsežno predelavo zadka, vključno z izpušnim sistemom, ki ji je sledila prilagoditev stebričkov A in B. Da bi svoji študiji dali bolj markanten videz, so ji namenili še vrsto detajlov, kakršni so znaki, ki se ponoči svetijo, posebne utripalke, osvetljene kljuke zadnjih vrat in projiciranje Škodinega loga na asfalt pred avtomobil in za njim.

Dijaška študija bo opremljena z 1,5-litrskim turbobencinskim štirivaljnikom, s katerim Škoda Karoq dosega največjo hitrost 204 kilometre na uro in do 100 kilometrov na uro pospeši v 8,4 sekunde.

Dijaška študija je torej skoraj dokončana in pred dijaki je poleg zaključnih del ostala še najpomembnejša naloga. Pred junijsko predstavitvijo ji morajo namreč izbrati še ime.