24 ur Le Mansa: tudi Baumgartner z Audijem!

8. 3. 2014
Deli

44-letni Avstrijec Felix Baumgartner ni znan le po svojem norem prostem padu iz roba vesolja, pač pa tudi po ljubezni do avtomobilskega športa. Zato ni čudno, da bo z Audijem R8 LMS nastopal tudi na vztrajnostni dirki 24 ur Le Mansa.

Odvisnost od adrenalina in ljubezen do avtomobilskega športa ga je že pripeljala do relija, sedaj pa se bo poskusil še na krožnih dirkah. Kot gost Audijeve ekipe bo na najbolj znani vztrajnostni krožni dirki preganjal Audi R8 LMS, ki s 419 kilovati (oziroma 570 'konji') nikakor ne spada med podhranjene dirkalnike razreda GT3. Dirkal pa bo z izkušenimi mački, saj sta Frank Biela petkratni in Marco Werner trikratni zmagovalec te dirke, profesionalni dirkač v v razredu GT Pierre Kaffer pa tudi ni začetnik.

'Izziv je pravi, zato komaj čakam na dirkanje z Audijem," pravi Baumgartner, čeprav priznava, da se je s tehniko spoznaval zgolj nekaj krogov na Nurburgingu in nekaterih drugih stezah. Da bo do legendarne dirke (21. in 22. junij) pripravljen, bo imel 21. in 22. marca še teste, 5. in 6. aprila kvalifikacije za 24 ur Le Mansa, 26. aprila nastop na pokalu 56. ADAC ACAS H&R in 17. maja tekmovanje Adenauer ADAC Simfy. (AMr)

FOTO: tovarna    

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol