Nemci množično po subvencije

26. 9. 2023
Deli
Nemci množično po subvencije (foto: Profimedia)
Profimedia

Naval je bil tako velik, da se je spletna stran investicijske banke dobesedno sesedla.

V Nemčiji je od danes mogoče zaprositi za subvencijo za postavitev domače polnilne postaje za električne avtomobile v kombinaciji z malo sončno elektrarno in hranilnikom električne energije. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je zanimanje veliko in je za nekaj časa povzročilo nedelovanje spletne strani nemške razvojne banke KfW.

Lastniki stanovanjskih stavb, ki imajo električni avtomobil ali so ga že naročili, lahko prejmejo do 10.200 evrov nepovratnih sredstev. Prijave je mogoče oddati prek spletne strani KfW. Program v skupni vrednosti do 500 milijonov evrov deluje po načelu, da se sredstva najprej dodelijo tistim, ki se prijavijo prej, zato spletna stran KfW zaradi navala danes nekaj časa ni delovala.

Najvišji znesek subvencije lahko prejmejo tisti, ki dovolijo tudi obratni električni tok; torej po potrebi iz baterije avtomobila v domače omrežje.

Število javnih polnilnih mest za električne avtomobile se je v Nemčiji v prvi polovici letošnjega leta po navedbah dpa povečalo za 13.302 na skupno 97.495. Število hitrih polnilnih mest se je povečalo za 4110 na 18.577.

Preberite še: Nissanovi evropski načrti in "mega" Micra

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol