Suzuki spet v Sloveniji

28. 8. 2013
Deli
Suzuki spet v Sloveniji

Konec avgusta je bila v Sloveniji ustanovljena podružnica podjetja Magyar Suzuki Zrt., s katero je japonski koncern Suzuki ponovno dobil uradnega zastopnika v Sloveniji.

Podjetje Magyar Suzuki Zrt. ima sedež v Esztergomu na Madžarskem, tam pa ima Suzuki Motor Corporation tudi svojo tovarno, iz katere bo zagotavljal prodajno in poprodajno podporo za Slovenijo.

Z ustanovitvijo podružnice v Sloveniji bo malce drugačna tudi prodajno-servisna organizacija Suzukija, saj bodo pooblaščeni trgovci in serviserji nova vozila in nadomestne dele uvažali neposredno iz tovarne brez posredovanja generalnega uvoznika. Prodajno-servisna mreža Suzuki bo imela v začetku sedem pooblaščenih prodajalcev in serviserjev:
Avto Aktiv (Trzin), Avtohiša Jordan (Škofljica), Avtohiša Kržišnik (Zagorje ob Savi), Avtohiša Lušina (Gosteče pri Škofji Loki), Avto Skrbiš (Spodnja Polskava), Avto Šiler (Pesnici pri Mariboru) in Avto Vuga (Nova Gorica).

Vodja slovenske podružnice je Peter Verčič, ki si je dolgoletne izkušnje v avtomobilski dejavnosti nabiral pri Oplu in v skupini Porsche. Suzuki bo začetek nove organizacije svojih aktivnosti širše predstavil slovenski javnosti na novinarski konferenci in dogodku, ki ju bo pripravil predvidoma konec meseca septembra, po začetku prodaje novega Suzukijevega modela SX4 S-Cross.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol