Takšna bo notranjost nove generacije enega najbolje prodajanih križancev na svetu

7. 12. 2020 | Jure Šujica
Deli

Inženirji so največji poudarek namenili še bolj premijskemu občutku.

Nissan Qashqai velja v Evropi za tisti avtomobil, ki je v največji meri pripomogel k popularizaciji športnih terencev. Od leta 2007 pa do danes je bilo namreč prodanih že preko tri milijone vozil, pri Nissanu pa računajo na to, da bo tako, kot prvi dve uspešna tudi tretja generacija, ta bo na ceste zapeljala spomladi prihodnje leto in medtem, ko na to, kako bo videti navzven – pri Nissanu so doslej razkrili le slike zakritega tesnega primerka, je sedaj jasno, kakšna bo njegova notranjost.

Novinec, ki bo narejen na platformi CMF-C bo po besedah Nissana v najdražjih različicah prinesel višjo raven udobja oziroma celo nekoliko bolj premijski občutek. To naj bi med drugim dosegli z uporabo nappa usnja, za izdelavo katerega naj bi potrebovali kar 25 dni, za najboljši občutek pa bodo poskrbeli z uporabo dvojnih šivov, ki s pomočjo katerih bodo na sedežih poustvarili vzorec diamanta. Oba sprednja sedeža bosta ob tem lahko opremljena tudi z masažno funkcijo.

Infozabavni sistem naj bi bil eden najbolj dovršenih v segmentu. Opremljen z devetpalčnim na dotik občutljivim zaslonom je rezultat sodelovanja med hišnimi strokovnjaki za ergonomijo in inženirji, zaradi česar je ključne funkcije mogoče upravljati s pomočjo vrtljivih in bližnjičnih stikal. Povezljivost s pametnimi telefoni bo v celoti brezžična, prav tako tudi s sistemoma Google Assistant ter Amazon Alexa, za primerno zvočno kuliso pa bo skrbel avdio sistem proizvajalca Bose, sestavljen iz desetih zvočnikov ter enega nizkotonca.

Zaslon infozabavnega sistema bo sicer najmanjši izmed trojice zaslonov v prvi vrsti. Digitalna instrumentna plošča bo namreč po diagonali merila 12, palce, med drugim pa bo omogočala tudi prikaz navigacijskega sistema in multimedijskega predvajalnika. Tretji bo projicirni zaslon za prikaz ključnih podatkov o vožnji, ki bo s premerom 10,8 palcev po besedah Nissana največji v razredu.

Poleg večjega udobja in tehnološke dovršenosti pa bo novi Qashqai ponujal tudi več prostora. Tako naj bi se a sprednjih sedeži enako dobro počutili vsi posameznik,i visoki med 145 in 192 centimetri. V drugi sedežni vrsti naj bi bilo ob tem, zahvaljujoč večji medosni razdalji 28 dodatnih milimetrov prostora, prtljažnik pa bo s 504 litri prostornine od tistega v predhodniku večji za 74 litrov.

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol