Takšno je drugo življenje dveh legendarnih dirkalnikov

Ob praznovanju 60-letnice McLarna so pri najbolj poznanem proizvajalcu sestavljivih kock pripravili komplet, ki vsebuje  F1 LM iz devetdesetih let prejšnjega stoletja in najnovejšega hiperšportnika Solus GT.

Pred šestdesetimi leti je na Novi Zelandiji rojeni dirkač, inženir in vizionar Bruce McLaren v Angliji ustanovil dirkalno ekipo, ki ostaja eno najuspešnejših svetovnih imen v motošportu. McLaren je edina ekipa, ki je osvojila trojno krono motošporta z zmagami na dirkah za Veliko nagrado Monaka, 500 milj Indianapolisa in 24 ur Le Mansa.

Ob praznovanju svoje 60. obletnice je proizvajalec superšportnih avtomobilov združil moči z znamenitim proizvajalcem sestavljivih kock Lego in nastal je dvojni paket, ki vsebuje dva McLarnova najbolj ikonična superšportna avtomobila: McLaren F1 LM in McLaren Solus GT. Obe kreaciji sta z avtentičnimi podrobnostmi iz resničnih avtomobilov, vključno z oranžno barvo, sredinskim položajem vozniškega sedeža in hladilnimi kanali poklon McLarnovim tehničnim inovacijam in oblikovanju. V 581-delnem kompletu sta tudi miniaturi voznikov v McLarnovih dirkaških oblekah.

Skupina Lego in McLaren sta prvič združila moči leta 2015 in od takrat ustvarila šest avtomobilov iz serije Lego Speed Champions McLaren in dva modela Lego Technic McLaren. Prvi dvojni komplet bo naprodaj od 1. marca.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol