Tesla X na voljo konec poletja

Elon Musk je na letnem srečanju delničarjev Tesle Motors v Kaliforniji napovedal, da bodo novi električni športni terenec Tesla X začeli prvim kupcem dobavljati septembra.

Tesla X na voljo konec poletja (foto: Tesla Motors) Tesla Motors
14. 6. 2015

Tesla X sicer precej zamuja, saj naj bi ga po prvih načrtih začeli izdelovati že konec leta 2013, lani pa naj bi jih izdelali že 10.000 do 15.000. Temu je menda botrovala vrsta tehničnih težav, med katerimi naj bi izstopala sicer imenitna krilna vrata, ki se odpirajo navzgor. Musk je ob tem dejal, da bo Tesla X zares imeniten avtomobil, ki bo boljši športni terenec kot pa je Tesla S limuzina. Dodal je še, da je osebno je preskusil tudi novi sistem "autopilot" za Teslo S, ki voznike precej razbremeni med vožnjo in naj bi bil na voljo v kratkem.

Tesla Motors je razvoj Tesle X sicer podprl tudi z obsežnimi investicijami v proizvodnjo in popestritev ponudbe. V Renu v Nevadi je namreč zgradil lastno tovarno za proizvodnjo baterij, v obliki stenske naprave za neodvisno oskrbo z elektriko Powerwall pa baterije ponuja tudi gospodinjstvom in podjetjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri