Toyota s celovitim pristopom povečuje gnečo med dostavniki

25. 10. 2023 | Matjaž Gregorič
Deli

Japonska znamka si na slovenskem trgu z modeli lahkih gospodarskih vozil prizadeva okrepiti tržni delež.

Pri Toyoti so okrepili in posodobili paleto modelov, k temu pa dodali še različna financiranja in zavarovanja, ki naj bi bila prilagojena potrebam, željam in ne nazadnje tudi finančnim zmožnostim različnih uporabnikov.

Toyota ima za seboj dolgo zgodovino proizvodnje gospodarskih vozil. Daljnega leta 1935 so namreč začeli izdelovati manjši tovornjak z oznako G1, ki velja za eno prvih Toyotinih serijsko izdelanih vozil. Gospodarska vozila na proizvodnih linijah nastajajo tako rekoč ves čas obstoja znamke, vendar na evropskih trgih doslej niso beležili velikega uspeha.

Z okrepljeno ponudbo računajo na boljše prodajne rezultate tudi na slovenskem trgu, kjer so s pomočjo lokalnega predelovalca v dostavno podobo spremenili model Aygo X, ki mu po velikosti sledi Proace City, v srednjem razredu nastopa Proace, posebno zahtevnim nalogam pa je namenjen poltovornjaški terenski dostavnik Hilux. Proace in Proace City (ki sta klona vozil skupine Stellantis) sta na voljo v dveh dolžinah ter v popolnoma tovorni ali kombiniranimi izvedbi z dvema vrstama sedežev ter z različnimi dizelskimi motorji.

Terenski Hilux je lahko tudi v izvedbah z enojno ali dvojno kabino s šasijo, ki omogoča namestitev različnih nadgradenj. Prihodnje leto bo vrste Toyotinih lahkih dostavnih vozil okrepil še nov največji dostavnik Proace Max, ki prav tako nastaja v okviru skupine Stellantis in bo bližnji sorodnik novega Fiata Ducata in druščine. Za modele Proace Electric, Proace Verso Electric, Proace City Electric in Proace City Verso Electric so na voljo tudi električne izvedbe z različnimi baterijami.

Vsako vozilo ima 3-letno garancijo proizvajalca, ki ji sledi dodatna 12-mesečna (oz. 15.000 km), ki jo je mogoče pridobiti z opravljenim rednim servisom pri enem izmed pooblaščenih partnerjev. Tovrstno podaljševanje jamstva je mogoče do 10. leta starosti vozila oziroma do 185.000 prevoženih kilometrov. Pri Toyoti se kupci lahkih gospodarskih vozil lahko odločijo tudi za financiranje, poslovni najem in zavarovanje, vključno z zavarovanjem prtljage in tovora do vrednosti 20.000 evrov. Uporabnikom je na voljo tudi nadomestno vozilo.

Preberite še: Bo to nov najdražji?

BONUS VIDEO: To so skrite slabosti (in prednosti) električnih avtomobilov!

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol