Traktorski starodobniki na potovanju

5. 7. 2015
Deli

Navdušenci nad starodobnimi traktorji iz Prekmurja so junija opravili Rally Oldtimer, pravo odisejado, ki jih je vodila iz skrajnega severovzhoda do skrajnega severozahoda Slovenije.

Z enajstimi starodobnimi traktorji, med katerimi je bil najstarejši Steyr z letnico izdelave 1952, so se dnevno prevozili tudi do 100 kilometrov in v desetih dneh opravili 763 kilometrov poti. Iz Gornjih Petrovcev so se preko Ljutomera, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Celja in Vranskega odpeljali v Kamnik, od tam naprej pa v Kranj, Tržic, na Bled, v Kranjsko goro in Rateče. Opravili so tudi z gorskim prelazom Vršič in se po dolini Soče odpeljali v Kobarid in Tolmin ter Cerkno. Sledila je pot skozi Železnike, Škofjo Loko, Smlednik, Trzin, Moravče, Izlake, Zagorje, Hrastnik, Rimske toplice in Laško. Preko Majšperka so se odpeljali še v Ptuj ter preko Svete Trojice in Benedikta prispeli na cilj v Cankovi.

Traktorski popotniki so si med potjo med drugim ogledali Avsenikov muzej, Kobariški muzej in bolnišnico Franjo, obkrožili Blejsko jezero. V Trzinu so obiskali tudi predstavnike logaške družbe Unicommerce, ki jim je med potjo nudila tehnično podporo, sicer pa zastopa tovarno traktorjev Viking.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol