Trivratni Range Rover je Evoque

22. 7. 2010
Deli

Na zabavi ob štiridesetletnici znamke Range Rover so v Londonu ob Kensington Palaceu prvič pokazali serijsko različico koncepta LRX, ki pomeni velik mejnik znamke. Novinec, imenovan Evoque, bo naprodaj od poletja prihodnjega leta kot najmanjši, najlažji in energijsko najučinkovitejši Range Rover do zdaj.

Uradno bodo novega člana, o katerem so za zdaj izdali le fotografije in nekaj malega podatkov, predstavili na jesenskem pariškem avtomobilskem salonu. Takrat bodo povedali kaj več, kot je do zdaj znano: da bo naprodaj v več kot 160 državah sveta, da ga bodo izdelovali v britanskem Liverpoolu, da bodo njegovi motorji zmožni izpusta, manjšega od 130 gramov CO2 na prevoženi kilometer, in da bo na voljo, kot smo pri Avto magazinu že napovedali, s pogonom na prednji in na vsa štiri kolesa.

Mali Range obljublja luksuz in premium občutke večjih Roverjev. Za te bo skrbela nekdanja članica dekliške skupine Spice girls in žena slovitega nogometaša Davida Beckama Victoria, ki je postala nova direktorica kreativnega oblikovanja pri avtomobilski znamki. »Victoria razume luksuz, je ljubiteljica Range Roverja in lastnica, « so izbiro novega svetovno znanega kadra pojasnili pri Range Roverju. Pri Rangeu odločitev o trivratnem modelu pojasnjujejo s tem, da bo Evoque znamko Range Rover približal novi vrsti kupcev. Ta manjši in bolj urbani SUV bo pisan na kožo mlajši generaciji, ki posveča veliko pozornosti svojemu slogu.

Foto: Land Rover

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk