Tu so prve fotografije novega Renaultovega modela. Kako velik bo?

14. 2. 2023 | Jure Šujica
Deli

Dokončno razkritje avtomobila sledi, kot je bilo pred časom že napovedano, prihajajočo pomlad.

Renault je korak naprej na poti do predstavitve enega najbolj prepoznavnih modelov zadnjih desetletij. Velikoprostorec Espace je bil pred časom že dokončno umaknjen iz ponudbe, nato pa se se pri Renaultu kaj hitro odločili, da mu namenijo še eno priložnost in po hitrem postopku sprejeli odločitev, da ga vrnejo v ponudbo. A v povsem drugačni formi. Kot je znano bo namreč deležen prelevitve v - križanca.

Preberite še: Neverjetno: kako je Severna Koreja ukradla 1000 avtomobilov!

Platformo si bo novi model pravzaprav delil z novincem, ki je nedavno zapeljal na slovenski trg, z modelom Austral. S slednjim si bo pravzaprav v veliki meri delil tudi obliko, vseeno pa ne bo šlo za enaka avtomobila. Espace bo namreč, čeprav bo na voljo tako s petimi, kot tudi sedmimi sedeži, občutno daljši. Z dolžino 4,72 metra bo namreč manjšega brata presegel za 21 centimetrov.

Od prejšnje, pete generacije modela, bo novi Espace po drugi strani vseeno nekoliko manjši, saj se je slednji z dolžino 4,86 že spogledoval z mejo petih metrov. In čeprav se ob tem zdi, da bo imel novinec po vrhu vsega tudi daljši pokrov motorja, naj bi v kabini vseeno ponujal nekaj več prostora; vse to zahvaljujoč daljši kabini, ki bo ponujala 2,48 metra prostora.

Šesto generacijo tega modela naj bi sicer odlikovale tudi velike steklene površine, ki jih zadnje fotografije še ne razkrivajo. Te se bodo zajedale globoko v stebričke karoserije, kakšen pa bo končen videz avtomobila, pa bo jasno že kmalu. Najverjetneje v marcu, glede na to, da pri Renaultu razkritje načrtujejo zgodaj spomladi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol