Ukaz z vrha: presedlajte iz Mercedesov v Lade!

Ruski uradniki ne bodo smeli več uporabljati vozil zahodne izdelave, Putin želi, da podpirajo domače avtomobilske znamke.

Ruska fobija pred vsem, kar prihaja z zahoda, dosega nove višave, saj državni uradniki odslej ne bodo več mogli uporabljati službenih vozil znamk Mercedes, Audi in BMW, temveč bodo morali preiti na domača vozila. Mercedesovi avtomobili, ki med uslužbenci Kremlja veljajo za prestižni simbol, bodo tako na ruskem dvoru verjetno kmalu preteklost, saj je ruski predsednik Vladimir Putin napovedal, da se bodo lahko vsi uradniki v državi vozili le z vozili domače proizvodnje.

Gre za posledico vojne v Ukrajini, torej nove delitve med največjo državo na svetu in zahodnimi državami. Novo prakso dokazuje zvočni posnetek srečanja predsednika države s predstavniki avtomobilske industrije, ki ga je objavil kanal Telegram. "Morda bo to pomenilo malo manj razkošja, a tako je treba podpirati domače znamke," je dejal Putin.

Putin se sicer vozi v Aurusu Senatu, nekakšni ruski kopiji Rolls-Roycea. Cena oklepne različice je več kot milijon evrov, vendar pa naj bi bil Putinov avto še dražji, ker ima več stopenj zaščite. No, drugi funkcionarji, predvsem tisti nižjega ranga, takšnega luksuza ne bodo imeli na voljo in se bodo vozili v cenejših modelih domače Lade …

Preberite še: Poglejte, s kakšno mojstrovino se je Bugatti poklonil zlati dobi svojih avtomobilov!

BONUS VIDEO: Spoznajte Mercedesovo prestižno limuzino, oblikovano pod vodstvom slovenskega mojstra Roberta Lešnika

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol