V novem Avto magazinu: Med prvimi predstavljamo novi Golf!

6. 9. 2012
Deli
V novem Avto magazinu: Med prvimi predstavljamo novi Golf!

V novem Avto magazinu do potankosti razkrivamo eno najbolj vročih novosti letošnje jeseni, novega Volkswagna Golfa.

Ta bo v že sedmi različici skoraj šest centimetrov daljši, a tudi za okoli 100 kilogramov lažji. K temu je seveda največ prispevala 'lahka gradnja', lažji pa so tudi motorji. Posledično so zmogljivosti boljše, poraba manjša, manj je tudi škodljivih izpustov. Seveda je novega še precej več, o vsem pa pišemo v novem Avto magazinu!

Ljubitelji družinskih avtomobilov ne smete prezreti zapisa o novem Citroenu C4 Picasso, ki bo na voljo že sredi prihodnjega leta. Seveda smo preskusili še kaj več, kot zgoraj omenjeno, tudi povsem novo štirivratno Opel Astro v limuzinski različici in povsem novo Hondo CR-V.

Prvo mesto med tokratnimi avtomobilskimi testi zagotovo pripada Toyoti GT86, ki s svojo obliko, zasnovo in lahkotnim upravljanjem navdušuje vse po vrsti. Ljubitelji podobnih, torej športno naravnanih vozil, pa ne preskočite člankov o Peugeotu RCZ in Renault Cliu z opremo Gordini. Tiste manj zahtevne vabimo k prebiranju zapisa o Renaultov Twingu ali pa o Fordu Focusu z le 1,0-litrskim bencinskim motorjem, ki pa se izkaže za vražje dobrega.

Motociklistom je na voljo test BMW K1600GT, Yamahe Xenter 150, pa tudi pregled Husqvarninih motociklov za teren.

Pripravili smo še zanimivo reportažo z najprestižnejše serije v 'freestyle' motokrosu, ki se je tokrat odvijala v bavarski prestolnici, obsežen intervju z voznikom MotoGP Jorgejem Lorenzom, se posvetili tudi gorski dirki v Ilirski Bistrici, reliju Alpi Orientali in tudi zanimivi dirki Formule 1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol