V novem Avto magazinu: Ženeva po Ženevi, napovedujemo pa tudi Golf Plus!

21. 3. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: Ženeva po Ženevi, napovedujemo pa tudi Golf Plus!

Čeprav je bilo predstavljenih že kar nekaj različic novega Golfa, pa se jim bo pridružil še novi Golf Plus, katerega začetek prodaje je predviden za pomlad prihodnje leto (2014).

Seveda bo tudi Golf Plus deležen vseh tehnoloških novosti, ki jih zdaj Volkswagen uveljavlja v svojih avtomobilih, zasnovanih na modularni platformi s prečno postavljenim motorjem (MQB).

Čeprav smo vam kar nekaj avtomobilov in Ženeve že predstavili, pa vseeno v novi številki Avto magazina objavljamo obširno reportažo. Novosti, avtomobilov in lepih deklet je bilo pač preveč, da bi jih kar tako spregledali.

Praktično takoj ko so jo pričeli izdelovati smo že preskusili novo, najhitrejšo različico, torej Fiesto ST. Novinka se pohvali z 1,6-litrskim bencincem, ki mu pomaga turbopuhalo, zmore pa 182 'konj' in 240 Nm navora. Od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot sedmih sekundah, največja hitrost pa znaša 220 km/h.

Podrobno pa smo preskusili eno izmed najpomembnejših španskih novosti lanskega leta, Seat Leon. Že kar takoj smo preskusili različico FR in bili - seveda navdušeni.

Francoska novost lanskega leta pa sliši na ime Renault Clio. Novinec navdušuje z obliko, številnimi dobrotami v notranjosti, kaj pa cena? Več v novem Avto magazinu.

Podrobno smo Hyundai i20 že preskusili, a tokrat smo za volan zgrabili šibkejšo različico z 1,1-litrskim dizelskim motor(čkom). In avto vseeno ni razočaral!

Chevrolet je z modelom Cruze predstavil globalni avto. Po limuzini je sledila petvratna kombilimuzina, kot zadnji se je predstavil še Cruze SW.

Še eno novost smo preskusili - novi Subaru Forester. Nova oblika, nova notranjost, nove ekološke zahteve. In rezultat? V novem Avto magazinu.

Pred kratkim smo obiskali tovarno General Electric, ki stoji v madžarski Budimpešti. Gre za eno izmed večjim multinacionalk na svetu, izmed številnih panog se najde prostor tudi za avtomobilske žarnice.

Motoristi že nestrpno čakajo prve sončne žarke. Tudi tisti, ki radi zapeljejo z utrjenih poti. Idealna sopotnica bi lahko bila tudi Husqvarna TCX 310 R. Tako kot KTM 125 EXC, ki ga je dodobra spoznal in predstavil Matevž Hribar.

Končno se je začela tudi nova sezona v formuli 1. Zmagovalec prve dirke tam doli je bil ledeni finec Kimi Raikkonen, ki je slavil pred Fernandom Alonsom in aktualnim svetovnim prvakom, Sebastianom Vettlom.

V polnem teku pa je že reli za svetovno prvenstvo, ponovno je slavil Sebastien Ogier. Kmalu se bo začelo še eno prvenstvo, seveda na dveh kolesih, torej MotoGP.

O tem, pa tudi o ostalih novicah iz sveta motošporta pa si seveda lahko preberete v rubriki Sto oktanov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol