V Stuttgartu so odklopili ruske Mercedes-Benzove trgovce

Pomanjkanje uradne programske opreme lahko povzroči težave za popravila in vzdrževanje ter pri posodobitvah za nove avtomobile, pravijo strokovnjaki.

Nemški avtomobilski proizvajalec Mercedes-Benz je ruske trgovce popolnoma odklopil od svoje programske opreme. Zaradi prekinjenega dostopa do spletnih sistemov za vzdrževanje in odpravljanje težav bodo popravila in vzdrževanje vozil izvajali na podlagi "zbranih izkušenj in znanja".

Čeprav obstajajo načini za izogibanje tem omejitvam, se bodo vozniki pogosteje oskrbovali na neuradnih bencinskih servisih in kupovali enostavnejše modele avtomobilov. Aprila letos je skupina ruskih podjetij Avtodom objavila zaključek posla za nakup ruskega premoženja Mercedes-Benza in pridobila pravico izvajati vzdrževanje avtomobilov Mercedes-Benz, prodanih na ruskem trgu, vključno z garancijsko in pogarancijsko podporo, za nadaljevanje dela ruskih podjetij in pošiljanje rezervnih delov iz centralnega skladišča.

Pogoji dogovora o nakupu ruskega premoženja Mercedes-Benza niso bili razkriti. Znano je, da ima Mercedes-Benz možnost odkupiti svoje premoženje v Rusiji v šestih letih. Pred kratkim je podoben manever z odklopom ruskih trgovcev opravil tudi BMW.

Preberite še: Lamborghini Lanzador: prvi električni bik ali vesoljska ladja za vsak dan

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol