Video: nova Renault Laguna

3. 2. 2011
Deli

Po  štirih mesecih je nova Renault Laguna iz pariškega salona zapeljala v slovenske –  a tokrat prodajne. Z novo oblikovanim prednjim delom, drugačnimi opremami in nekaj tehničnimi novostmi (neposrednejši volan) naj bi pritegnila predvsem nove kupce.

Oblikovno osveženo Laguno boste prepoznali po novi maski, agresivnejšem prednjem odbijaču in predvsem po novih žarometih z značilnima 'vekama'. Ali tudi mežika, nam ni uspelo izvedeti. Zadnje luči limuzinske različice Berline so zatemnjene in opremljene z LED-diodami, družinski Grandtour pa se seveda hvali s kar 501 litri osnovnega prtljažnika.

Zaradi mehko obložene armaturne plošče in skrbnejšega izbora materialov dobite občutek večje kakovosti, čeprav s to tudi prejšnja Laguna ni imela večjih težav. Namesto oprem Dynamique in Privilege so zdaj stopnje opreme označene z Black Edition in Bose&Design.

Vsaka Laguna ima že v serijski opremi stabilnostni ESP, štiri varnostne blazine in dve varnostni zavesi, pametno kartico, po višini nastavljiva voznikov sedež in usnjen volanski obroč (nastavljiv tudi po globini), samodejno dvodelno klimatsko napravo, tempomat in omejevalnik hitrosti, zadnja parkirna tipala in radio s sistemom za prostoročno telefoniranje.

Krmiljenje vseh štirih koles (4Control) je zdaj na voljo z večino motorjev, seveda pa priporočamo dodelano navigacijo Carminat Tom Tom. Najcenejša bencinska Laguna (Black Edition 2.0 16V s 103 kilovati) stane 20.990 evrov, najcenejši turbodizel (Black Edition dCi 150) pa 23.990 evrov. Za zahtevnejše pa ponujajo še različici dCi 175 (s samodejnim menjalnikom BVA) in dCi 180, za Grandtour pa je treba doplačati še 1.200 evrov.

Nova Laguna