Video: Novi Megane N4 za reli

1. 10. 2010
Deli

Pri Renault Sportu se v reliju ne šalijo, zato po Twingu R1 in R2 ter Cliu R3 pošiljajo v boj še Megana. Katera skupina? N4 oziroma po nekaterih informacijah R4.

Renault se podaja v skupino N4, kjer v reliju kraljujeta Mitsubishi z Lancerjem in Subaru z Imprezo. Dvolitrski prisilno polnjeni motor Megana R.S. bo z elektroniko Cosworth in s 33-milimetrskim omejevalnikom pretoka zraka verjetno poskrbel za moč okoli 300 'konjev', ki bodo prek petstopenjskega ročnega menjalnika z ravnimi zobniki znamke Sadev poganjali prednji kolesi.

Prav pogon zgolj na en par koles pomeni, da bo kupejevski Megane konkurenčen le na asfaltnih relijih, kjer se na ovinkih nabere le malo peska, čeprav pri podjetju Renault Sport Technologies stavijo na odlično podvozje (Öhlins) in še boljše zavore. Spredaj bodo pod 18-palčnimi gumami Brembovi koluti velikosti 355 mm, zadaj 290 mm.

Dirkalnik naj bi v kratkem že predstavili, z njim promocijsko startali na francoski dirki Rallye du Var, sicer pa bo dirkaško homologacijo dobil v začetku prihodnjega leta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol