Video: Novi Touareg prihaja 23. marca

19. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Novi Touareg prihaja 23. marca (foto: Volkswagen)
Volkswagen

V prvih dveh generacijah je bilo prodanih skoraj milijon vozil, s tretjo pa Volkswagen pričakuje, da bo ta številka še občutno narasla.

Le pred dobrimi 14 dnevi smo poročali o prihodu tretje generacije novega Volkswagnovega športnega (in premijskega) terenca Touarega. Ta naj bi bil že v zaključnih fazah testiranj, prvim kupcem pa naj bi bil v Nemčiji na voljo že v sredini julija. To seveda pomeni, da je datum uradne predstavitve novinca še precej bližje. Volkswagen ga je zdaj tudi uradno potrdil: Nov Touareg bo svetovno premiero doživel 23. marca.

Čeprav je Volkswagen zadnje uradne fotografije zamaskiranega vozila naredil na brezpotjih v osrčju Španije, pa bo Touareg premiero konec tega tedna doživel na Kitajskem, natančneje v Pekingu. Odločitev vodstva nemškega koncerna za predstavitev na Daljnem vzhodu nikakor ni presenečenje, saj povpraševanje po prestižnih športnih terencih med tamkajšnjimi vozniki strmo narašča.

Le nekaj dni pred uradno predstavitvijo avtomobila pa je Volkswagen pripravil kratek video povzetek dosežkov dosedanjih dveh generacij, ki nikakor niso zanemarljivi. Ne nazadnje to potrjujejo tri zmage na reliju Dakar, sistem avtonomne vožnje, ki jo je Touareg v prototipni različici 'obvladal' že leta 2005, in možnost vleke letala Boeing 747 z najmočnejšo dizelsko izvedbo z oznako R50.