Video: AeroSeven Concept

26. 9. 2013
Deli

Na veliki nagradi formule 1 v Singapurju je Caterham razkril študijo AeroSeven.

Caterham Cars pripravlja prvo cestno vozilo že za prihodnje leto, v sodelovanju z Renaultom pa naj bi povsem nov športni avtomobil na ceste zapeljal leta 2016. 

AeroSeven Concept je nadgrajen s številnimi detajli iz sveta formule 1, a je hkrati prvi Caterham, ki je opremljen s sistemom proti zdrsu pogonskih koles (Traction control). Še več, odzivnost sistema bo voznik lahko celo prilagajal, hkrati bo na voljo tudi speljevaljni program (launch control).

Po zaslugi 2-litrskega Fordovega motorja z 240 'konji' (stavimo, da bo v serijskem AeroSevenu namesto njega kmalu Renaultov turbo motor), AeroSeven Concept od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot štirih sekundah, menjalnik je ročni in šeststopenjski, pogon pa seveda speljan k zadnjemu kolesnemu paru.

Vozniku bo informacije, kot so motorni vrtljaji, izbrana prestava, hitrost avtomobila, nastavitve zavor in protizdrsnega sistema prikazoval napredni 3D centralni zaslon, povsem dirkaški volan pa bo omogočal izbiro različnih programov vožnje (običajni, športni...).  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord