Popolna zapora zna poskrbeti za dodatne zastoje. Preverite, kateremu delu Ljubljane se je bolje izogniti

5. 3. 2024 | STA
Deli
Popolna zapora zna poskrbeti za dodatne zastoje. Preverite, kateremu delu Ljubljane se je bolje izogniti (foto: Žiga Živulović jr./BoBo)
Žiga Živulović jr./BoBo

Poročali smo že, da potekajo na Vilharjevi cesti v Ljubljani obsežna dela, ki vplivajo tudi na promet. In če je bila omenjena cesta do sedaj le polovično zaprta, se nam od jutri obeta popolna zapora.

Zapora bi uvedena zaradi prestavitve kanalizacijskega zbiralnika v sklopu priprav na temeljito preobrazbo območja osrednje ljubljanske železniške postaje. Zaradi zapore bodo mestni avtobusi na linijah 3G, 6B, 11B, 12 in 12D vozili po spremenjenih trasah po okoliških prometnicah, so sporočili z Mestne občine Ljubljana

Na okoliških cestah, predvsem na Dunajski in Masarykovi cesti ter Trgu OF, je pričakovati tudi dodatno povečan promet. Tega dodatno ovira še celovita prenova Linhartove ceste, ki trenutno poteka na odseku med Dunajsko cesto in Topniško ulico.

Žiga Živulović Jr./Bobo

Zapore bodo na tem območju očitno postale stalnica

Prestavitev kanalizacijskega zbiralnika je del infrastrukturnih posegov v sklopu celovite preobrazbe območja ljubljanske železniške postaje, kjer že poteka gradnja poslovne stavbe Vilharia, v kratkem naj bi ob Vilharjevi cesti začeli z gradbenimi deli v okviru komercialnega projekta Emonika, na tem območju bo tudi nova ljubljanska avtobusna postaja.

Ob tem je že stekel tudi projekt nadgradnje železniške postaje, še več gradbenih projektov pa je napovedanih za prihodnja leta. Vzporedno z njimi bo potekala tudi prenova komunalne infrastrukture in cest na območju.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol