Slovenske poplave še dodatno "tepejo" Volkswagen. Zdaj je na udaru tudi ta tovarna

4. 9. 2023 | STA
Deli

Slovenska ujma ni povzročila škode le v Sloveniji, ampak posredno tudi drugod po svetu ...

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen bo zaradi pomanjkanja sestavnih delov začasno zmanjšal proizvodnjo v tovarni gospodarskih vozil v Hannovru. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so tudi v tem primeru razlog težave slovenskega dobavitelja zaradi posledic poplav. Ta teden so že napovedali zaustavitev proizvodnje na Portugalskem.

Profimedia

"Glede na trenutne razmere se moramo pripraviti, da v Hannovru od sredine septembra nekaj tednov ne bomo mogli izdelovati nobenih vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem," je po navedbah dpa danes dejal Volkswagnov tiskovni predstavnik.

Že v četrtek je Volkswagen napovedal dvomesečno zaustavitev proizvodnje v Palmeli na Portugalskem. Ustavili jo bodo 11. septembra. Kot je vodstvo ta teden zapisalo v internem sporočilu približno 5000 zaposlenim, so razlog težave slovenskega dobavitelja KLS Ljubno, ki so ga močno prizadele nedavne poplave. Obenem je napovedalo motnje tudi na drugih proizvodnih lokacijah.

KLS

Glavni direktor KLS Ljubno Mirko Strašek je ta teden za STA sicer dejal, da ne ve, zakaj je portugalska podružnica Volkswagna zaustavila proizvodnjo. Napovedal pa je, da se bo v naslednjih tednih zaustavilo še več trakov v evropski avtomobilski industriji.

KLS Ljubno je namreč pomemben dobavitelj zobatih obročev, ki s svojimi izdelki oskrbuje več kot 80 odstotkov avtomobilskega trga v Evropi.

Preberite še: To je najbrž najboljša možna rešitev za polnjenje električnih avtomobilov!

BONUS VIDEO: Terenska dirka: Novi Volkswagen Amarok proti enduro gorskemu kolesu!