Volkswagen začenja proizvodnjo zelo pomembnega avtomobila

22. 8. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Po vseh zamudah je prišel čas, ko bodo s proizvodnih trakov zapeljali prvi Volkswagni ID.7. Glede na to, da gre za zelo pomemben avto za Volkswagen, je tudi včerajšnji zagon proizvodnje v Emdnu minil v precej slavnostnem duhu.

Volkswagen ID.7 predstavlja enega najpomembnejših modelov znamke v zadnjem času, saj bo to prva Volkswagnova električna limuzina v segmentu, kjer so v Wolfsburgu zelo močni predvsem na račun Passata. Proizvodnja bi morala steči že pred več kot mesecem dni, a so jo zaradi različnih težav prestavili na "kasneje letos". Ta kasneje pa je očitno postal 21. avgust.

Volkswagen

Včeraj so v Emdnu proizvodnjo zagnali ob prisotnosti več pomembnih oseb in politikov, kar še bolj kaže na težo, ki jo nosi s seboj ID.7. V tovarni, kjer že nastaja ID.4, bodo na začetku naredili okoli 10 novincev na dan, do konca leta pa naj bi se proizvodnja povečala na 200 - 300 avtomobilov dnevno. 

Sredi aprila so avto tudi dokončno razkrili in javnost seznanili s tehničnimi podrobnostmi, pri čemer najbolj izstopa novi, električni motor AP 550, ki je močnejši, predvsem pa učinkovitejši od dosedanjega motorja, ki je poganjal koncernske, električne avtomobile.

Volkswagen

V Nemčiji so naročila za ID.7 že začeli sprejemati, prvi avtomobili pa bodo dobavljeni jeseni. Prihodnje leto bo omenjeni avto na voljo še v ZDA in na Kitajskem, kjer ga bodo kasneje tudi proizvajali.

Preberite še: To je jahta, s katero je Novak Đokovič to poletje dopustoval na Jadranu. Nekateri menijo, da je precej skromen, spet drugi mu jo zavidajo…

BONUS VIDEO: ŠKODA vs. VOLKSWAGEN: Kako različna sta si lahko dva 'sorodna' električna avtomobila?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord