Podaljšani ID.BUZZ: dodatni centimetri in litri prostora niso edina novost!

24. 6. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Na začetku meseca je Volkswagen podaljšanega ID.Buzza pokazali v Kaliforniji, zdaj končno še v njegovem rojstnem mestu, kjer smo si ga ogledali tudi mi! 

Ta vikend je Hannover poln Bullijev - T1, T2, T3 ... Na VW Bus Festivalu 2023 je zbranih več kot 6000 bullijev vseh generacij, barv in izvedenk. Poleg slavljenja preteklosti je to tudi pomemben dogodek za prihodnost tega kultnega modela; Volkswagen je namreč zdaj Evropi premierno pokazal ID.Buzza s podaljšano medosno razdaljo. Dodatnih 25 centimetrov pa ne prinese le več prostora.

Miha Rušnik

Litri

Bulli ima lahko zdaj v podaljšani verziji v treh vrstah šest ali sedem sedežev. V petsedežni konfiguraciji je prtljažnega prostora za 1340 litrov, kar je 219 več, kot pri krajši različici ID.Buzza. Če to ni dovolj - z le dvema sedežema je prtljažnega prostora za 2469 litrov.

Miha Rušnik

Večja baterija

Zdaj bo na voljo tudi večja baterija s kapaciteto 85 kWh in toplotna črpalka, ki bo pri nizkih temperaturah skrbela za večji doseg. Tudi nov 210-kilovatni električni motor prihaja, za naslednje leto pa napovedujejo še izvedenko GTX. 

Miha Rušnik

Kaj je še novega?

Poleg dodatnega prostora bo zdaj na voljo tudi "head-up" zaslon, izboljšan zabavnoinformacijski sistem in parkiranje na daljavo s pomočjo pametnega telefona. Volkswagen pa je dodal še eno novost, ki spominja na legendarni Sambabus!

Miha Rušnik

Panoramska streha!

Električni Bulli je poleg oblikovnih prvin od prve generacije podedoval še eno lastnost in to je panoramska streha. In če je bila tista na T1 Sambabusu pravzaprav "luknja" v strehi, ki jo je prekrivalo platno, je ta zdaj "druga zgodba". Največja panoramska streha pri VW do zdaj se lahko elektronsko zatemni.

Miha Rušnik

Mi smo se vozili s krajšim ID.Buzzom. Oglejte si videoposnetek!

Fotografije: Promocijsko gradivo, Miha Rušnik

Preberite še: 5 evropskih klasikov, ki niso vredni nostalgije

Priporočamo tudi: Pri Volkswagnu priznavajo, da so s to potezo brcnili v temo, ampak prihaja rešitev!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol