Volvo se je uprl trendu SUV! Njihov naslednji bo ...

24. 8. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Pravijo, da bo "skandinavska premikajoča se dnevna soba". Kaj to pomeni?

Volvo je na svojih družbenih omrežjih napovedal svoj naslednji model, ki ga bodo predstavili 12. novembra. Glede na trende avtomobilske industrije bi pričakovali, da bo to še en SUV, vendar so Švedi ubrali drugo pot. Odločili so se za karoserijsko obliko, ki je pravzaprav že skoraj izumrla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Volvo Cars (@volvocars)

EM90

Najnovejši v ponudbi znamke bo enoprostorec razkošnih dimenzij, ki bo po njihovih besedah ustvaril prostor za vaše življenje. No, ker vemo, na čem je osnovan, lahko trdimo, da bo prostora zagotovo dovolj. Temeljil bo na Zeekru 009, ki je dolg 5,2 metra, širok dobra 2 metra in v višino meri približno 1,86 metra. Če so se odločili upreti trendu vozil SUV, se niso izognili elektrifikaciji.

Bodo Švedi karavanom pomahali v slovo?

Profimedia

Številke?

Poganjala ga bo izključno elektrika, o številkah pa še niso govorili. Če sklepamo, da bo pogonski sklop enak tistemu v Zeekru, bosta imela elektromotorja 398 kW moči, baterijski sklop pa bo shranil za 140 kWh električne energije. Električni pogon je seveda pričakovana izbira, saj želi Volvo do leta 2025 med vsemi svojimi prodanimi vozili imeti kar polovico takšnih, ki jih poganja elektrika.

Profimedia

Fotografije: Volvo, Profimedia

Preberite še: Donkončni NE osemvaljnikom

Morda vas zanima tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord