Z zamudo težava manj na severni ljubljanski obvoznici

27. 12. 2022 | Matjaž Gregorič
Deli

Zaprta ostajata izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Na ljubljanski severni obvoznici že več mesecev poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami, trenutno pa  preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Del prometnih težav odpravlja ponovno odprt uvoz na priključku Leskoškova proti Zadobrovi, v promet je predano tudi južno krožišče priključka, ki povezuje Leskoškovo cesto. Oboje so pri Darsu napovedovali že za september, zaprta pa ostajata izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Stalni ali vsaj občasni uporabniki severne ljubljanske obvoznice lahko že lep čas spremljajo dela na povsem novem priključku Zadobrova, ki bo še nekoliko razbremenil obstoječe povezave z BTC. Omenjena dela se to zimo ne bodo končala, gradbišče bo nato znova vzpostavljeno aprila prihodnje leto. Zaključek del je predviden julija 2023.

Po zaključku rekonstrukcije del na priključku Leskoškove ceste bosta na obeh straneh obvoznice narejeni dve krožišči ter most z dvopasovno cesto na eno stran in drugi most v njegovi neposredni bližini z enim pasom v drugo smer. Hkrati bo izvedena tudi rekonstrukcija Poti ob Žici.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol