Za Mini Life Ball letos Roberto Cavalli

28. 3. 2013
Deli

Tudi letos bo MINI podpiral enega največjih dobrodelnih dogodkov na svetu v boju proti AIDS-u.

Letošnji Life Ball bo na Dunaju 25. maja, ves izkupiček od prodaje pa se nameni projektom za boj proti virusu HIV/AIDS.

Od leta 2001 je bilo preko dražbe ekskluzivno oblikovanih modelov Life Ball MINI za Aids Life, skupaj zbranega že več kot pol milijona evrov. Tradicija je, da vozilo MINI oblikuje mednarodno priznani modni oblikovalec, ki hkrati prireja tudi Life Ball modno revijo.

Letos bo v čast dobrodelnemu dogodku sodeloval Roberto Cavalli. Eden izmed najbolj znanih modnih oblikovalcev na svetu, bo oblikoval MINI Paceman. »Oblikovati MINI je bilo izredno zabavna, vznemirljiva in spodbujajoča izkušnja. Ustvariti sem moral vozilo, ki ne le odraža moj modni stil, ampak tudi moj življenjski slog: nenavadna izkušnja, a izjemno zanimiva«, je dejal Cavalli. Rezultat bo edinstveno vozilo, ki presega meje klasičnega avtomobilskega oblikovanja. Od leta 1993 Life Ball sodeluje v boju proti virusu HIV in AIDS. S svojim sodelovanjem pritegne na tisoče obiskovalcev, ki obiščejo Rathausplatz, velik trg pred Dunajsko mestno hišo. Letošnji moto je '1001 noč', zato  bo rdeča nit dogodka spektakularen šov v orientalskem slogu s pravljičnimi kostumi.

MINI je partner Life Ball že od leta 2001. V preteklih letih mu je uspelo prepričati številne znane modne oblikovalce, da so oblikovali edinstven MINI, izziv so med drugim sprejeli: Donatella Versace, Renzo Rosso, Angela Missoni in Diane von Furstenberg. Domiselne izvedbe in individualne kreacije priznanih oblikovalcev so vsakič spremenila vozila MINI v zbirateljska vozila, ki jih prodajo na dražbi med dogodkom. Pridobljena sredstva se, kot že omenjeno, namenijo za boj proti virusu HIV in AIDS.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol