Zaprt je eden najpomembnejših priključkov ljubljanske obvoznice!

16. 8. 2023 | STA
Deli
Zaprt je eden najpomembnejših priključkov ljubljanske obvoznice! (foto: DARS)
DARS

Glede na to, da gre za enega glavnih vstopov z obvoznice v Ljubljano, bo to marsikomu povzročilo precej sivih las.

Na južni ljubljanski obvoznici bo od danes zaradi rekonstrukcije zaprti priključek Ljubljana Vič. Priključek bo zaprt v obe smeri, zapora bo trajala do 25. avgusta, so sporočili z Darsa. Dela na priključku Ljubljana - zahod (Vič) so stekla junija letos in obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto.

Kljub zoženju posameznih krakov priključka promet trenutno poteka v vseh smereh, delno oviran je predvsem del priključka v podvozu avtoceste, so na spletni strani v okviru prometne napovedi pojasnili na Darsu.

"Zaradi preplastitve vozišča pa je od vključno 16. avgusta do vključno 25. avgusta 2023 predvidena popolna zapora priključka," so ob tem poudarili.

Kot so pojasnili na Darsu, pogodbena vrednost preureditve krakov priključka Ljubljana - zahod (Vič) z ureditvijo priključevanja na Tržaško cesto v Ljubljani znaša 2,85 milijona evrov brez DDV. Na podlagi sklenjenega sporazuma o sofinanciranju stroškov rekonstrukcije priključka bo Dars prispeval 77 odstotkov sredstev, Direkcija RS za infrastrukturo 11 odstotkov in Mestna občina Ljubljana 12 odstotkov.

Pogodbeni izvajalec del je ljubljanska družba PZG.

Preberite še: AMG in V8 motorji: imamo eno slabo in eno dobro novico

BONUS VIDEO: Audijev tehnološki pionir zdaj še bolj izstopa, vendar na nepričakovan način!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol