V Ljubljani gradijo do kolesarjev prijazna stanovanjska bloka

Bloka bosta opremljena z garažami, namenjenimi izključno varni hrambi koles.

V Ljubljani gradijo do kolesarjev prijazna stanovanjska bloka (foto: Spektra Invest) Spektra Invest
1. 2. 2019

E-mobilnost je pojem, o katerem se zadnje čase veliko govori ne le pri nas, ampak povsod po svetu, še posebej v velikih mestih oziroma njihovih središčih. Tam, kjer se klasični avtomobili umikajo javnemu prevozu in kolesom. Med njim je tudi Ljubljana (in do neke mere še nekaj drugih mest), kjer pa za tovrstne ukrepe ne skrbi le oblast, ampak na najrazličnejših področjih tudi zasebna podjetja.

Na zanimiv način bo nekako zdaj uporabo koles v mestnem središču spodbudila družba Spektra Invest, ki je v teh začela gradnjo dveh stanovanjskih blokov ob Celovški cesti v Ljubljani. Poleg garažnih prostorov pod stavbo bodo namreč prebivalci skupno 220 stanovanj dobili tudi poseben prostor za shranjevanje svojih koles.

Prebivalcem naj bi bilo tako skupno na voljo okoli 500 parkirnih mest za kolesa, ta pa bodo po besedah investitorja zavarovana in označena po zgledu tistih za motorna kolesa. Nahajala se bodo v prvi in drugi kletni etaži objekta in prav tu so snovalci naredili še korak naprej. Pod objektoma bodo namreč kar štiri etaže (preostali dve bosta namenjeni garažam za osebna vozila), opremljene pa bodo s posebnim dvigalom, povezanim s pritličjem, in bo tako namenjen izključno prevozu koles.

V podjetju potrjujejo, da s tem načrtom sledijo novim prostorskim usmeritvam Ljubljane, brez dvoma pa bodo s tem prepričali prebivalce v lastništvo lastnega kolesa, saj bo poskrbljeno za njihovo enostavno in hkrati varno shranjevanje.

Pokrovitelji:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri