Formula 1: FIA razkriva usodo dirke za Veliko nagrado Melbourna

Organizator dirke za VN Avstralije v Albert Parku v Melbournu je z lastnikom pravic Liberty Media podpisal novo pogodbo za podaljšanje organizacije dirk do leta 2035.

Z novo desetletno pogodbo, sedanja se izteče leta 2025, so se odzvali na veliko zanimanje Avstralcev in celotne srenje formule 1 za to dirko. »Naša dirka je izredno priljubljena, letos si jo je ogledalo 419.000 gledalcev. Razlog več, da ostanemo zvesti formuli 1, ki prinaša v naše mesto tudi velik turistični potencial,« je od podpisu pogodbe povedal Martin Pakula, minister za turizem, šport in velike prireditve v avstralski provinci Viktoriji. 

Nova pogodba pa pomeni tudi, da bodo od leta 2023 v okviru dirke formule 1 na sporedu tudi dirke formule 2 in formule 3, torej bodo gledalci lahko dobili celoten dirkaški paket.

Sicer je formula 1 v Melbournu prisotna od leta 1996, ko je Albert Park nadomestil dirko v Adelaidu, v zadnjih letih pa so organizatorji obnovili in izboljšali stezo, v prihodnje pa bodo prenovili in posodobili tudi paddock in garaže za ekipe. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord