Kdo vse kandidira za Hamiltonov sedež pri Mercedesu? Na seznamu je tudi eden izmed "upokojencev"

5. 4. 2024 | STA
Deli

Lewis Hamilton se v prihodnji sezoni seli k Ferrariju, pri Mercedesu pa vneto iščejo dirkača, ki bo zasedel izpraznjen sedež. Seznam je dolg in zanimiv.

Šef ekipe Mercedes v svetovnem pokalu formule 1 Toto Wolff je pred dirko za veliko nagrado Japonske v Suzuki dejal, da je še prezgodaj za odločitev o tem, kdo bo v prihodnji sezoni nadomestil Britanca Lewisa Hamiltona.

A je dodal, da bi lahko kandidat bil tudi trenutno dirkaško upokojeni Nemec Sebastian Vettel, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vettel je že večkat povedal, da povratka ne izključuje, toda usretzati mora cel paket. Nekdanji svetovni prvak je za nemški portal AMS tudi dvoumno dejal, da je z Wolfom sicer govoril, da pa ne ve, če lahko to šteje kot uradno komunikacijo z ekipo. 

Profimedia

Verstappen srečen pri Bikih

Wolff je potrdil le, da imajo ožji seznam dirkačev, a je dodal, da odločitve še niso sprejeli in je ne nameravajo v naslednjih nekaj tednih tednih. Ta je pred dnevi dejal, da bi bil nizozemski as in trikratni zaporedni svetovni prvak Max Verstappen prvi kandidat za zapolnitev mesta v ekipi, če bo na voljo. A kot je nato zatrdil 26-letni Nizozemec, je srečen pri Red Bullu, s katerim ima pogodbo do 2028.

Profimedia

Hamilton, ki je šest od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka osvojil z Mercedesom, za katerega vozi od 2013 naprej, je presenetil in naznanil, da se bo naslednjo sezono preselil k Ferrariju.

Nemcu ideja o vrnitvi vedno bolj diši

Profimedia

Vettel je z Red Bullom med letoma 2010 in 2013 osvojil štiri naslove svetovnega prvaka ter se upokojil od formule 1 po sezoni 2022. Šestintridesetletni Nemec v zadnjem času ne izključuje možnosti vrnitve, dodaja dpa.

A kar nekaj dirkačem ob koncu letošnje sezone poteče pogodba, tako da bo na trgu formule 1 letos še zelo pestro. Med potencialnimi zamenjavami za Hamiltona pri Mercedesu se pojavljata tudi Španca Carlos Sainz ml., ki bo zaradi Hamiltona izgubil sedež pri Ferrariju, in nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso iz Aston Martina.

Profimedia

Omenja se tudi mladega 17-letnega voznika Mercedesove akademije, Italijana Kimija Antonellija.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol