R.S. dan na Red Bull Ringu

24. 8. 2012
Deli

Sredi julija se je na avstrijskem dirkališču Red Bull Ring v okviru Renault Sport dneva zbralo 108 avtomobilov z oznako RS.

Lastniki so prihajali iz Avstrije, Hrvaške, Češke in še nekaterih evropskih držav, kar 36 voznikov z različnimi Renaulti športne izvedenke RS pa se je pripeljalo tudi iz Slovenije. Namen srečanja je bil lastnikom vozil RS ponuditi pravo dirkalno stezo, kjer so lahko na varen način preskusili skrajne zmogljivosti njihovih športnih avtomobilov. 

Za slovenske udeležence je bilo srečanje brezplačno, saj je dogodek 'pokril' Renault-Nissan Slovenija. Po stezi Red Bull Ringa smo se zapeljali tudi predstavniki Avto magazina in sicer z Renaultovim Meganom R.S. Ker je bil dan povečini precej moker, smo bili malce prikrajšani za pristne dirkaške užitke, pa tudi sicer je bila organizacija avstrijsko stroga, kar pomeni, da se je bilo potrebno držati strogih navodil organizatorja. Ta so dovoljevala prehitevanja le na štartno-ciljni ravnini, kar pa je bilo, glede na nekatere neizkušene udeležence pravzaprav tudi pravilno.

Vseeno nam je bilo priganjanje Megana RS do skrajnih mej v veselje in zagotovo tovrsten športni dan priporočamo vsem lastnikom malo hitrejših vozil.

Vožnja oziroma najem sicer niso poceni, je pa vse skupaj mnogo bolj varno kot v vsakdanjem prometu na običajnih cestah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol