Akrapovič za Suzuki V-Strom 800 DE

Akrapovič za Suzuki V-Strom 800 DE (foto: akrapovič)
akrapovič

Podjetje Akrapovič je na trg poslalo nov izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) za Suzuki V-Strom 800DE, ki ga odlikuje dinamična oblika, zasnovana posebej za Suzukijev najnovejši potovalni enduro motocikel.

Izpuh, ki so ga pri Akrapoviču izdelali za V-Stroma, je izdekan iz materialov, preizkušenih na dirkališčih. Zunanji plašč dušilca je narejen iz visoko odpornega titana, povezovalna cev in notranjost dušilca sta iz nerjavnega jekla, kapa dušilca in toplotni ščitnik pa iz ogljikovih vlaken. Celotno podobo zaokrožajo posebni odtisi na zadnji kapi. Toplotni ščitnik iz ogljikovih vlaken, zasnovan popolnoma na novo, je hkrati eleganten in praktičen, saj v celoti prekriva povezovalno cev in s tem vozniku omogoča učinkovito toplotno zaščito.

Akrapovičevi inženirji so se pri razvoju osredotočili tudi na odzivnost in vozljivost motocikla V-Strom 800DE ter poskrbeli za večjo moč motorja v srednjem in zgornjem območju delovanja. Pri testiranju na Suzukiju V-Strom 800DE, opravljenem na hišnem dinamometru, je novi izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) v primerjavi s serijskim tako dosegel za 1,1 kW (1,5 KM) večjo moč pri 6.000 v/min in za 1,3 Nm večji navor pri 6.100 v/min.
 
Zaradi uporabe lahkih materialov je izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) za 23,6 % (1,2 kg) lažji od serijskega. Poleg dinamične oblike, manjše teže in večje zmogljivosti pa ga odlikuje tudi globok in intenziven športni Akrapovičev zvok.

Preberite še: Vrača se legendarna Ninja - čistejša je, kaj pa moč?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol