Dunlop D429 za Harley-Davidson. Deset milijonov izkušenj

Sodelovanje med proizvajalcema Harley-Davidson in Dunlop traja že vrsto let. Najnovejši sad tega sodelovanja pa je pnevmatika D429, namenjena modelu Fat Bob.

Profil nove pnevmatike Dunlop D429 nekoliko spominja na tiste, ki jih uporabljajo na scramblerjih, a ta je bila posebej razvita za omenjeni model.

Kot je povedal Dmitri Talboom, produktni vodja za motorske pnevmatike v Evropi, je Harley-Davidson Fat Bob zelo specifičen model. Motor z delovno prostornino 1,8 litra je v smislu navora pravi mišičnjak, to pa, če so želeli ohraniti trajnost pnevmatike tudi po veliko prevoženih kilometrih, zahteva prav posebne zmesi in obliko profila.

Pnevmatika Dunlop D429 bo na voljo pri pooblaščenih serviserjih in prodajalcih motociklov znamke Harley-Davidson in drugih gumarskih specialistih.

Sodelovanje med Dunlopom in Harley-Davidsonom traja že 37 let, zgodba pa se je začela pisati, ko je bil Dunlop izbran za dobavitelja pnevmatik, za model Sportster.

Lani pa je bil zabeležen tudi prav poseben jubilej. Dunlop je namreč izdelal in dobavil 10-milijonto pnevmatiko, namenjeno motociklom Harley-Davidson.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol