EICMA 2022: Električni Kawasaki prihaja že prihodnje leto

15. 11. 2022 | Matjaž Tomažič
Deli

Na salonu EICMA v Milanu je Kawasaki predstavil elektrificirano različico modela Ninja 400. Že pred tem je na salonu v Kolnu pokazal slečenega električnega Z-ja. Najbolj zanimiva pa je vsekakor napoved hibridnega modela.

Oba prihajajoča električarja, slečeni Z in v oklep odeta Ninja glede na zmogljivosti sodita v razred 125, torej za vozniško dovoljenje kategorije A1. Konkretni podatki o baterijah oziroma o dometu trenutno še niso znani, znano pa je, da bosta na trg prišla že prihodnje leto.

Vsekakor pa je več zanimanja požel motocikel, ki je v tem trenutku še koncept. Model z delovnim imenom HEV, bi moral biti, če se bo seveda vse izšlo po načrtih, za kupce nared nekje sredi leta 2024. Njegova posebnost je v tem, da bo za pogon zadolžena kombinacija dvovaljnega bencinskega motorja ter električni motor. Predvidevamo, da bo bencinski motor posodil model Ninja 400. Električni motor je pri prototipu vgrajen nad menjalnik. Slednji bo avtomatski oziroma polavtomatski, saj na krmilu ni ročice sklopke. Tudi pri tem konceptu je glede tehničnih podatkov Kawasaki zelo skrivnosten, kar pa jim glede na to, da so 'zeleni' vendarle prvi izmed velikih, ki so predstavili svoje konkretne električne načrte, za zdaj brez težav oprostimo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol