Honda: družina CRF osvežena za sezono 2022

Honda: družina CRF osvežena za sezono 2022 (foto: honda)
honda

Hondini motokros motocikli bodo v leto 2022 zapeljali obarvani v rdeče in s pomembnimi modifikacijami, ki v segment prinašajo še več tehnike neposredno iz dirkaškega oddelka.

Medtem, ko bo večina modelov predvsem grafično osvežena, pa bosta modela CRF250R in CRF250RX deležna nekoliko bolj obsežnih osvežitev.

Za začetek bosta dobila enak okvir, kot ga ima večkratni zmagovalec na dirkah prvenstva MXGP CRF450R, tudi na račun okvirja pa bo končna masa v primerjavi z aktualnii modeli nižja za konkretne 3 kilograme. Temeljito so obdelai tudi motor, predvsem njegov respiratorni del, s spremembami pa bo moč večja za 10 odstotkov. Spremenili so ohišje zračnega filtra, novi so injektorji goriva, odmične gredi ter izpušni sistem. Za distribucijo moči na zadnje kolo bo odslej še bolje skrbela nova 9-ploščna sklopka, ki bo tudi bolj vzdržljiva. Poleg povečanja moči pa se je pomembno, za kar 15 odstotkov, dvignil tudi navor motorja. Nekaj sprememb, ki bodo vplivale predvsem na vodljivost in enkaomerno delovanje skozi celoten trening ali dirko, pa je bilo deležno tudi vzmetenje.



Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol