Se še spomnite kako pomagati v prometni nesreči?

Za vse, ki so pozabili osnovne postopke reševanja ponesrečencev, bodo v aprilu brezplačni obnovitveni tečaji prve pomoči po vsej Sloveniji

Avto-moto zveza Slovenije in Rdeči križ Slovenije bosta aprila v 22 krajih po Sloveniji izvedla brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči. Na triurnem tečaju bodo udeleženci med drugim lahko osvežili svoja znanja in veščine o temeljnih postopkih oživljanja z uporabo  avtomatskega zunanjeg defibrilatorja, zaustavljanju hudih krvavitev ter drugih najnujnejših ukrepih prve pomoči.

 Avto-moto zveza Slovenije je bila uspešna pri razpisu mednarodne avtomobilistične zveze FIA Road Safety Grant Programme, na katerem je z Rdečim križem Slovenije prijavila projekt izvajanja brezplačnih obnovitvenih tečajev prve pomoči. Te bodo v sodelovanju z lokalnimi avto-moto društvi in območnimi združenji Rdečega križa Slovenije aprila izvedli v Cerknici, Divači, Dravogradu, Gornji Radgoni, Izlakah, Kočevju, Lenartu, Logatcu, Ormožu, Radečah, Radencih, Radljah ob Dravi, Radovljici, Ravnah na Koroškem, Sevnici, Slovenski Bistrici, Slovenskih Konjicah, Šmartnem ob Paki, Tolminu, Trebnjah, Tržiču in Žireh.

 Kot poudarjajo v Avto-moto zvezi Slovenije in Rdečem križu Slovenije, je prva pomoč znanje, ki ga mogoče ne bomo nikoli rabili, a dovolj je, če se samo enkrat znajdemo v situaciji, ko bo odločalo med življenjem ali smrtjo naših bližnjih. Zato je pomembno, da to znanje pridobimo in ga tudi redno obnavljamo. Na ta način zmanjšamo strah, da gre ob nudenju prve pomoči lahko kaj narobe. Cilj tega projekta in številnih drugih aktivnosti je, usposabljanje z znanji in veščinami prve pomoči, ki jih potrebujemo pri reševanju ob prometnih nesrečah.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol