Yamaha YZ85, YZ125 in YZ250 (2022)

Yamaha predstavlja prenovljena motokros motocikla YZ125 in YZ250, ki bosta še naprej tudi dvotaktna.

Kot kaže so se pri Yamahi odločili, da bodo v ponudbi še naprej ohranili tudi celotno ponudbo dvotaktnih motokros motociklov. Yamaha tako ostaja edini japonski proizvajalec s tovrstno celovito ponudbo.

V tem segmentu pri Yamahi sicer kar nekaj let niso predstavili kakšnih bistveno velikih in pomembnih novosti, zato so tehnične spremembe za sezono 2022 toliko bolj intenzivne.

Za začetek so modelu YZ 125 namenili popolnoma nov motor s sistemom 'ride by wire' in elektronskim vplinjačem, ki bo poskrbel za več moči v srednjem in visokem območju motornih vrtljajev. Zaradi večje moči bo izboljšan tudi menjalnik, ki bo imel končno prestavno razmerje v primerjavi z aktualnim modelom nekoliko krajše.

Izboljšava, ki si jo YZ 125 deli z večjim YZ 250 se nanaša na prednjo zavorno čeljust, obema modeloma pa so spremenili tudi ergonomijo, obliko plastik in seveda barvne grafike.

V okviru osvežitve modelne palete so se spomnili tudi na mlade motokrosiste ter za njih pripravili prenovljen YZ 85. Ta ima poleg novih plastik in barvnih grafik tudi nov aluminijast zadnji del okvirja in modificirano zadnjo nihajko.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol