Novi predsednik največje vozniške (in mobilnostne) organizacije pri nas

Po lanskem nepričakovanem odstopu Andreja Brgleza z mesta predsednika AMZS je zveza zdaj izglasovala novega predsednika za obdobje do leta 2025.

Po nenavadno hitrem odstopu takratnega predsednika zveze Andreja Brgleza, ki je odstopil sredi decembra, saj se ni strinjal s spremembami, ki jih prinaša preoblikovanje podjetja AMZS iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo, je morala AMZS v treh mesecih dobiti drugega predsednika. Za novega prvega moža največje slovenske nevladne organizacije na področju mobilnosti (in nacionalne športne zveze za motošport in karting) so zdaj izvolili Leopolda Pungerčarja.

Novi predsednik AMZS, Leopold Pungerčar

Novi predsednik AMZS, Leopold Pungerčar

AMZS

Edini protikandidat je bil Anton Breznik

Kot so sporočili iz AMZS, so njegovi ključni cilji nadaljnja rast članstva in visoka raven storitev za člane AMZS, na področju varne mobilnosti v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi krepitev aktivnosti AMZS v lokalnih okoljih ter aktivna podpora slovenskemu motošportu in kartingu.

Pungerčar je sicer član upravnega odbora AMD Trebnje, ki je bil v aktualnem mandatu tudi član AMZS komisije za finančno gospodarska vprašanja. Njegov edini protikandidat je bil Anton Breznik, predsednik AMD Orehova vas, ki je Avto-moto zvezo Slovenije že vodil v obdobju 2013–20201 (ko je vodenje prevzel Brglez).

Preberite še

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol