Pri nas cene goriva ostajajo enake, kaj pa čez mejo, pri naših južnih sosedih? Komu se bo celo izplačalo ...

12. 3. 2024 | Matjaž Korošak , STA
Deli

Pri nas se cene goriv niso spremenile, hrvaška vlada pa je nekoliko spustila cene in tako je zdaj dizel nekoliko ugodnejši čez mejo. Razlika ni velika - je pa. V primerjavi z drugimi sosedami ...

Na Hrvaškem od danes veljajo nižje cene dizelskega goriva, ki se je pocenil za štiri cente na 1,45 evra za liter. Cena 95-oktanskega bencina ostaja enaka in znaša 1,49 evra za liter, je na ponedeljkovi dopisni seji odločila hrvaška vlada. Cene veljajo naslednjih 14 dni, poroča STA.

Bobo

Dizel cenejši, ostalo pa ...

Pri nas pa so cene ostale enake, kot smo poročali, in na bencinskih servisih zunaj avtocest neosvinčeni 95-oktanski bencin stane 1,491 evra za liter, dizelsko gorivo pa 1,523 evra za liter, medtem ko je za liter kurilnega olja treba odšteti 1,170 evra.

Kaj pa drugod?

Tako je na hrvaških bencinskih servisih za liter neosvinčenega bencina treba odšteti približno enako, za liter dizla pa dobre 0,07 evra manj. No, pri tem gre seveda omeniti še cene goriv pri drugih sosedih - v povprečju velja liter neosvinčenega bencina v Avstriji od 4. marca 1,597 evra in liter dizla 1,690 evra. V Italiji pa je povprečna cena 95-oktanskega bencina že 1,946 evra, dizla pa 1,892 evra.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol