Danes se v Trstu začne ECOnova Rally Adriatic. Pot bo vodila tudi skozi Ljubljano.

23. 3. 2017 | Matevž Hribar
Deli
Danes se v Trstu začne ECOnova Rally Adriatic. Pot bo vodila tudi skozi Ljubljano. (foto: ECOnova Rally)
ECOnova Rally

Z 'zelenimi' avtomobili po Italiji, Sloveniji in Hrvaški. Na štartu dvajset ekip iz sedmih držav.

Prav danes, 23. marca, se v Trstu začenja ECOnova Rally, prvi od štirih letošnjih dogodkov pod okriljem ekipe S Rally, ki želi promovirati trajnostno mobilnost in do okolja prijaznejša vozila. Na reliju je pomembno dosegati čim boljše čase na posameznih etapah in hkrati voziti na način, da vozilo porabi čim manj energije. Skoraj 700 kilometrov dolga trasa bo prvi dan udeležence vodila iz Trsta do Bresta na Hrvaškem in cilja v Kopru, drugi dan do Ljubljane in nazaj skozi Postojno do Pirana, tretji dan pa skozi Goriška Brda in Novo Gorico do cilja na Tartinijevemu trgu v Piranu.

Sodelujejo lahko tudi predelana električna vozila

Na vseh relijih (sledijo še dogodki v Avstriji, Nemčiji in Švici) so dobrodošla vsa vozila, ki jih poganjata elektrika ali vodik, priključni hibridi in avtomobili s podaljševalnikom dosega (te dovoljuje mednarodna zveza FIA), poleg tega pa lahko sodelujejo tudi ostali avtomobili na različne alternativne pogone in predelani električni avtomobili.

Pred štartom bo danes ob 9:30 v deželni palači na trgu Unita v Trstu tudi konferenca o trajni mobilnosti, na kateri bodo predstavniki italijanskih, slovenskih, avstrijskih in nemških mest, skozi katera potekajo letošnji reliji, govorili o dobrih praksah v prometu in predstavili vizijo razvoja trajnostne mobilnosti.

Več informacij na spletni strani www.econova.expert.

Informacije, ali se bo relija udeležil tudi Domen z električnim Fičkom, nismo zasledili.

Matevž Hribar
foto: organizator

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol