In najboljši (avtomobilski) nakup je ...?

15. 12. 2022 | Matjaž Korošak
Deli

Panevropska žirija je izbrala avtomobil, ki se bo leto dni ponašal z oznako Najboljši nakup ali Best buy. Ta prestižni naslov je letos osvojil Renaultov Austral.

Potem ko je lani žirija presenetljivo izbrala prvi in revolucionarno cenovno dostopen električni avtomobil Dacia Spring, je letos veliki met uspel novemu Renaultovemu predstavniku v razredu križancev. Austral je prepričal večino od 31 članov žirije, na drugo mesto se je uvrstila Oplova Astra in na tretje sestrski model Peugeot 308 (ločilo ju je le 53 točk).

Šest modelov v izboru

V letošnji izbor se je uvrstilo šest modelov sicer - Dacia Jogger, Honda Civic, Opel Astra, Peugeot 308, Renault Austral in Toyota Aygo. Kot rečeno je največ članov žirije prepričal Austral, ki je zbral kar 14.937 točk, na drugo mesto se je uvrstila Astra s 13.986  točkami in na tretje 308-ica s 13.933 točkami.

Slovenski član žirije Autobest je urednik Avto magazina Matjaž Korošak, ki je Australa ravno tako postavil na prvo mesto, 308 in Astra pa sta sledila z enakim izkupičkom točk.

Tukaj si lahko preberete vtise s prve predstavitvene vožnje tega novega Renaultovega modela.

Renault: Popolna sinteza najboljšega iz dveh svetov

"Nagrada AUTOBEST 2023  je velik ponos in priznanje za vse Renaultove ekipe, ki so sodelovale pri projektu - od oblikovanja, inženiringa, tovarne v Palencii, prodaje in mreže. Žirija AUTOBEST je jasno razumela, da je naš novi SUV segmenta C popolna sinteza najboljšega iz obeh svetov: električnega vozila za mestno vožnjo in izjemno učinkovitega hibridnega motorja, ki lahko premaga velike razdalje brez ponovnega polnjenja. Z OpenR Link in Google Automotive Services Austral ponuja tudi najboljše storitve, povezljivost in zagotavlja poglobljeno in intuitivno izkušnjo vožnje." je dejal glavni izvršni direktor Renaulta Fabrice Cambolive.

Dan Vardie, ustanovitelj in predsednik organizacije AUTOBEST, pa je še dejal: „Letošnji zmagovalec je najboljši izdelek francoskega proizvajalca doslej z vrhunskimi materiali, visoko zaznano kakovostjo, vrhunskimi voznimi sposobnostmi, impresivnim dizajnom in verjetno najboljšimi povezljivostnimi tehnologijami. Izkorišča prednosti polnohibridnih motorjev E Tech, enega naših prejšnjih zmagovalcev nagrade TECHNOBEST. Od 6 finalistov je Australu uspelo navdušiti večino članov žirije največjega evropskega neodvisnega avtomobilističnega medija s številom zastopanih držav, pri čemer so ga mnogi uvrstili na prvo mesto. S to zmago se Renault odlično vrača na vrh naše konkurence in postaja `Best Buy Car of Europe in 2023.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord