Kako bo ime nasedniku legendarnega Huracana? Namige smo že dobili ...

Kot vse kaže, bo novi model, ki je že v testni fazi, nosil ime Temerario. Seveda pri Lamborghiniju niso ne potrdili ne zanikali te informacije.

Potem ko so pred časom pokazali nov oziroma prenovljen logotip in najavili novo podobo kultne zanmke, se v Sant'Agati Bolognese zdaj pripravljajo na predstavitev naslednika modela Huracan, ki je bil dolga leta najbolje prodajan model (do prihoda SUV modela Urus).

Temerario? Zveni italijansko ...

Nova celostna podoba Lamborghinija

Nova celostna podoba Lamborghinija

Lamborghini

No, osvežitev logotipa je po mnenju mnogih (in pisca) bolj ali manj res - komaj opazna osvežitev, toda nov model bo zagotovo korenito drugačen. Glede na zaščiteno ime pri Evropski pisarni za zaščito itelektualne lastnine (EUIPO)  Temerario, bi lahko bil prav naslednik vstopnega modela tisti, ki bi si lahko pripel zveneče ime. Ki tokrat zveni malo manj bikoborsko, kot je to običajno pri Lamborghiniju, ampak bolj italijansko. In pomeni dosebedno  - nepremišljen, morda bolje - izjemno hraber. Kaj so s tem želi povedati, bodo še pojasnili.

Nov model bo priključni hibrid, V10 odpade

Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan

Lamborghini

No, jasno je le, da nov model ne bo več uporabljal kultnega 5,2 litrskega V10 motorja, ki so se mu odrekli tudi pri lastniški znamki Audi. Pri znamki iz Ingolstadta zaenkrat ne načrtujejo naslednika modela R8, ki je ravnokar končal svoje avtomobilsko 'življenje' po dveh generacijah in s katerim sta si delila mehaniko. Zato bo nov vstopni model precej bolj samostojno zasnovan in bo, kot je bilo razbrati, priključni hibrid s prisilno polnjenim 4.0 V8 motorjem.

Pri Audiju so zavezani elektromobilnosti, tako da bo nasednik R8, če sploh, zagotovo električno gnan. No, ne glede na PHEV verzijo je gotovo, da bo hibridne komponente ta model izkoristil predvsem za dodano moč in navor, manj za zmanjšanje porabe in omembe vreden električni doseg.

Preberite še

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol